Ωmega Labs

‘Kutatók éjszakája’ projekt - topik

A kutatók éjszakája nevű rendezvény régóta megrendezésre kerül itthon évente. Idén (2008) szeptember 26-án van. részt vettünk egy bemutatóhoz kapcsolódó eszközök építésében, és az előadás megrendezésében. A projekt neve Villámló kémia, aholis elsősorban a nagy térerősség különböző anyagokra gyakorolt hatásai lesz bemutatva. A projekthez két fontos eszközt kellett biztosítani, az egyik, az omegalabs féle nagy Tesla tekercs, aminek a ‘klónját’ készítettük el Roskó Farkas segítségével. A másik egy rezonáns jákob létra mikrohullámú sütő transzformátorokkal. Az előadás az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen (ELTE) kerül megrendezésre, a konferencia teremben. Az ülőhelyek elfogytak elég hamar (és az állóhelyek is), így több, mint 800 emberre számíthatunk. Egyelőre ennyi, egy előfelvétel azonban felkerült youtube-ra, az MTV1 Delta című műsorában volt leadva szeptember 20-án 8:35 időpontban. Ezt nézhetitek meg lejebb:

Első tekercs (majdnem kész):

eltepteslai

Közvetlenül a bemuattó előtt:

elte1l
elte2o

A Duna TV felvételt készített az előadásról, amint eljut hozzánk a felvétel, fel lesz téve.

Friss 2009.01.24: Egy videót kaptunk az előadásról:

2009.02.09 friss: igaz, nem teljesen ehhez a témához kapcsolódik, de mégis közel áll hozzá. Várpalotán kerül megrendezésre egy bemutató, február 27-én, melyre a belépés ingyenes. Aki a kutatók éjszakáján elmulasztotta a lehetőséget egy ilyen esemény megtekintésére, ajánlom, menjen el erre :).  Remek előadásra lehet számítani.

eloadvarpalota2

Bemutató, Várpalota 2009.02.27:

A bemutatón készült néhány kép, és videó. A Művelődési házban, ahol tartva volt az előadás, teltház volt, tényleg még egy tűt sem lehetett leejteni.

varpalb1
varpalb2

A bemutató előtt:

varpalb4

A bemutató végén mindenki közelebbről is szemügyre vehette az eszközöket:

varpalb5

99,995%-os neon gáz huncutkodás.

neonvarp

Videó a bemutatóról:

MTV2 infogeneráció műsora, 2009 áprilisi felvétel:

2006-2012   © Omega Labs